Klubbailu

By March 15, 2016 Suomeksi No Comments

Klubbailua suomenruotsalaisittain

Suomenruotsalaisten muusikoiden merkittävä rooli ei tosiaan rajoitu historiaan. Monilla nykyartisteilla on ruotsinkielinen tausta. Glenn Grip eli DJ Physics on syntyperäinen helsinkiläinen, joka katsoo nivoutuneensa osaksi suomalaista klubiskeneä mutta olevansa silti ylpeä suomenruotsalaisista juuristaan.

“Aloitin dj:n työt 1990-luvun lopulla”, hän kertoo. “Ensimmäiset illat esiinnyin yhdessä Nick Furyn tapaisten tyyppien kanssa Original Jungle Riddims -illoissa . Furykin on suomenruotsalainen. Drum’n’bass -iltojen jälkeen tein kertaluonteisia keikkoja. Nykyisin vedän Beatniks-iltoja. Siellä esiintyvät niin brittiläiset dj:t kuin Suomen parhaat kyvyt”.

Physics uskoo, että kuten muuallakin maailmassa, Helsingin musiikki- ja klubikenttä kehittyy jatkuvasti. “Vuosien varrella on tapahtunut isoja muutoksia. Enää ei puhuta niinkään eri genreistä. Ihmiset tykkäävät eri tyylejä sisältävistä miksauksista. Olen myös huomannut, että klubbaajat ovat nuorentuneet ja olen itse vanhentunut!”

Physics arvostaa suomenruotsalaista taustaansa samaan tapaan kuin monet ikätoverinsa: “Mielestäni suomenruotsalaiset ovat sulautuneet hyvin suomalaiseen yhteiskuntaan. Totta kai perinteissä ja musiikissa on eroja, muttei sillä ole pidemmän päälle merkitystä. Olen toki ylpeä juuristani ja haluan kannustaa muitakin suomenruotsalaisnuoria elektronisen musiikin pariin.”